GRILJE I ŠKURE

IKS-sjenila-1

PREMA VAŠIM ŽELJAMA

GRILJE MOGU BITI:

 

  • s pokretnim lamelama
  • s fiksnim tj. nepomičnim lamelama
  • kombinirane s panelima ili brodskim podom


Obzirom na način otvaranja možete odabrati zaokretne, preklopne ili klizne grilje.

 

Postoje objekti koji jednostavno moraju imati grilje ili škure na svojim pročeljima kako bi zadržali vrijednost nasljeđa i tradicije, savršeno se stapajući s podnebljem.


To je jedan od razloga zašto su u mnogim hrvatskim regijama omiljeni stilski element u arhitekturi.


Postoje stvari koje su od nastanka dobre i pravilne, i kojima kao da se protokom vremena nema što dodati. Tipičan primjer su škure koje nisu izgubile ništa od svoje izvrsne funkcionalnosti i šarma od svog praoblika pa sve do danas. Ne narušavajući  izvornu rustikalnu estetiku i čar prošlih vremena uz krajnje jednostavno održavanje i poboljšanu sigurnost zahvaljujući novim konstrukcijskim rješenjima, škure su jedan od omiljenih elemenata.

 

IKS-sjenila-2

 

Kod montaže su moguće različite izvedbe.

 

Mogu se montirati direktno na štok prozora, mogu se montirati sa svojim štokom koji može biti postavljen potpuno do okvira prozora ili ravno s vanjskim rubom fasade,  dok izvedba grilje koja s vanjske strane otvora naliježe na fasadu predstavlja najčešći način izvedbe u primorju.

 
IKS-sjenila-3

VENECIJANERI

Upotrebom unutarnjih žaluzina, tzv. venecijanera, lako je regulirati količinu svjetla u prostoru, ali njihovo korištenje neće značajnije spriječiti toplinske utjecaje.

 

Unutarnje žaluzine praktično je koristiti i za prizemne prostore, gdje se želi u određeno doba dana stvoriti vizualna barijera prema vanjskom prostoru ili se u unutrašnjim prostorima  ne želi koristiti zavjesa.

 

IKS-sjenila-4

VANJSKE ŽALUZINE

Vanjske žaluzine sve su češći element arhitekture, jer osim funkcionalne zaštite od sunca i dobrog prozračivanja, stvaraju i moderne minimalističke efekte na pročeljima objekata.

 

 

Otporne su na vremenske utjecaje i pružaju zaštitu od provale i buke.

 

IKS-sjenila-5

KOMARNICI

Komarnici su jedinstvena zaštita od insekata. Napravljeni su od visokokvalitetnih materijala s jednostavnom ugradnjom i rukovanjem.

 

Mrežica protiv insekata je napravljena od fiberglassa, te je otporna na sve vremenske uvjete. Iz široke palete komarnika, izaberite proizvod koji najbolje odgovara Vašim potrebama.

 

RAZLIKUJEMO NEKOLIKO VRSTA:

  • fiksni komarnici
  • rolo komarnici
  • komarnici za vrata
  • klizni komarnici
OSNOVNE PREDNOSTI

 

desno-sjenila-prednosti

 

desno-sjenila

 

možda vas zanimaju i

ROLETE

 

saznajte više

 

 

desno-posaljite-nam-upit

 

POŠALJITE NAM UPIT

Trebate novu stolariju?
Ispunite online obrazac i u najkraćem roku poslat ćemo vam ponudu.

 

saznajte više

 

 

desno-pvcstolarija

 

ZAŠTO PVC STOLARIJA?

Znate li da je PVC stolarija potpunosti ekološki proizvod?

 

saznajte više

 

 

Odlučite se za PVC stolariju IKS Fenster. Odlučite se za kvalitetu.

IKS Fenster d.o.o. koristi kolačiće kako bi Vam osigurao personalizirano i kvalitetno iskustvo na stranici, bez prikupljanja Vaših osobnih podataka. Prihvatite kolačiće ili pročitajte više informacija