RAL UGRADNJA

Osnovna svrha RAL ugradnje je ušteda energije te sprječavanje pojave vlage i njezinih posljedica.


Pojava vlage i rošenja


Korištenjem tehnološki naprednih profila najvećim su dijelom riješeni gubici energije kroz prozore i vrata, međutim, ako je neadekvatno izveden spoj stolarije i zida može doći do pojave vlage i rošenja. Ono što ne vidimo je rošenje unutar same izolacione razine, najčešće PU-pjene, koja se koristi kao toplinska i zvučna izolacija prilikom ugradnje stolarije. Naime, PU-pjena svoju efikasnost može zadržati samo ako joj osiguramo suhe uvjete , tj. spriječimo prekomjerni dotok vlage iz zraka koja prirodno cirkulira s toplijeg prema hladnijem, u ovom slučaju iz prostorija, kroz spojeve prema vanjskom dijelu građevnog elementa.

 

360g

vode u roku 24h

 

U roku 24 h, kroz otvor fuge širine 1mm i duljine 1m, koja nije paronepropusno izolirana s unutarnje strane, u građevni element – zid, kondenzira se otprilike 360g vode!

 

To može dovesti do pojave plijesni, gljivica, truleži ili curenja vode iz zida ispod novo ugrađenog prozora!

 

 

 

IKS-RAL

Pravilna ugradnja prozora i vrata


Prozore je potrebno ugraditi na vanjsku liniju zida kako bi toplinska izolacija fasade bila spojena s okvirom prozora čime se gube toplinski mostovi na špaletama.


Otvor za prozor mora biti uređen masom za izravnanje kako bi brtva za vodonepropusnost mogla ekspanidrati i nalijeći na zid te osigurati vodonepropusnost. Traka za zrakonepropusnost lijepi se na okvir prozora i zid te ispod klupčice. Na prozor se još lijepi plastični profili za završetak fasade. Klupčica prozora postavlja se prije završnog sloja fasade te ne treba imati vodonepropusna svojstva.

 

Povrat cijene ovog načina ugradnje siguran je u samo jednoj godini grijanja. Ugovorite kvalitetnu RAL ugradnju, osigurajte dugogodišnje jamstvo na zrako i vodonepropusnost.


Vaša je investicija dugoročna.

desno-ral

 

IC TERMOGRAFSKI PRIKAZ ZGRADE

 

Toplim su bojama (od žute do crvene) označena mjesta koja upućuju na povećane gubitke topline, odnosno mjesta gdje postoje toplinski mostovi.

Odlučite se za PVC stolariju IKS Fenster. Odlučite se za kvalitetu.

IKS Fenster d.o.o. koristi kolačiće kako bi Vam osigurao personalizirano i kvalitetno iskustvo na stranici, bez prikupljanja Vaših osobnih podataka. Prihvatite kolačiće ili pročitajte više informacija