ALUMINIJSKA STOLARIJA

Aluminijska stolarija je vrlo popularna jer pruža niz prednosti. Prije svega, njena laka priroda omogućuje jednostavnu montažu na različite vrste objekata, uključujući stambene i poslovne zgrade te industrijske objekte. Osim toga, aluminijska stolarija je izuzetno otporna na koroziju i vremenske uvjete, što omogućuje dugotrajnu uporabu bez potrebe za čestim održavanjem. Uz to, prednosti aluminijske stolarije su i  dobra toplinska i zvučna izolacija, ali i činjenica kako je aluminijska stolarija vrlo estetski privlačna, buduči da dolazi u različitim bojama i stilovima, što joj omogućuje da se prilagodi gotovo svakom dizajnu interijera i eksterijera.

PREDNOSTI IKS FENSTER ALUMINIJSKE STOLARIJE

TRAJNOST I IZDRŽLJIVOST

Prednost aluminijske stolarije je njezina trajnost i izdržljivost. Aluminij ne propada ni pod utjecajem vremenskih prilika, što znači da se ne gubi na izgledu niti se lako oštećuje.

LAKOĆA UGRADNJE

Još jedna prednost aluminijske stolarije je njezina mala masa. Aluminij je mnogo lakši od drugih materijala poput čelika ili drveta, što ga čini jednostavnijim i lakšim za ugradnju.

ENERGETSKA UČINKOVITOST

Aluminij se može lako oblikovati u prozore i vrata sa zakrivljenim ili ukrivljenim staklima koje dobro izoliraju toplinu. To smanjuje troškove grijanja i hlađenja te emisiju stakleničkih plinova.

OTPORNOST NA KOROZIJU

Aluminijska stolarija je otporna na koroziju i ne reagira s drugim materijalima, što je čini idealnim za upotrebu u područjima s visokom vlagom ili blizinom mora.

IZOLACIJA OD BUKE

Aluminijska stolarija je izvrsna zaštita od buke. Aluminij se može lako oblikovati u prozore i vrata sa debelim staklima i dodatnim izolacijskim materijalima koji pomažu u smanjenju buke izvana.

EKOLOŠKA PRIHVATLJIVOST

Aluminijska stolarija je ekološki prihvatljiva. Aluminij se može reciklirati bez gubitka kvalitete, što znači da se ne troše nove prirodne resurse prilikom proizvodnje aluminijskih prozora i vrata.