OPREMA

ALUMINIJSKE GRILJE

Od svoga praoblika pa sve do danas, grilje su zadržale svoju funkcionalnost i neosporan šarm. Ne narušavajući izvornu rustikalnu estetiku nude krajnje jednostavno održavanje, a zahvaljujući novim konstrukcijskim rješenjima i poboljšanu sigurnost. Grilje su u mnogim hrvatskim regijama omiljeni arhitektonski i stilski element, naročito su popularne u primorskoj i dalmatinskoj Hrvatskoj, gdje se savršeno stapaju s podnebljem. One su dodatak stolariji koji nudi zaštitu od sunca, vjetra, vrućine, hladnoće, ali i od provale. Budući da su izravno izložene svim vremenskim utjecajima, zahtijevaju visoke standarde kvalitete materijala i izrade.

OTPORNE SU NA VREMENSKE UTJECAJE

OTPORNE SU NA UDARCE

LAGANE SU, A ISTOVREMENO ČVRSTE I DUGOTRAJNE

JEDNOSTAVNE ZA RUKOVANJE I ODRŽAVANJE

OMOGUĆUJU REGULIRANJE KOLIČINE SVJETLA U PROSTORIJI

Zaokretne, preklopne ili klizne

Naše grilje, osim dugog vijeka trajanja, zahtijevaju vrlo malo brige oko održavanja, a veliki izbor dekora i boja prilagodit će ih svakom interijeru. Izrađene su od aluminijskih profila u izvedbi s pomičnim lamelama, fiksnim lamelama i kombiniranim s panelima ili brodskim podom.
Prema načinu otvaranja mogu biti: zaokretne, preklopne ili klizne.

I kod montaže grilja moguće su različite izvedbe. Mogu se montirati direktno na štok prozora, mogu se montirati sa svojim štokom koji može biti postavljen potpuno do okvira prozora ili ravno s vanjskim rubom fasade.

Izvedba grilja koje s vanjske strane otvora naliježu na fasadu predstavljaju najčešći način izvedbe u primorju.

MODELI GRILJA

GRILJA ZARIA

Fasadna aluminijska grilja s okvirom ugrađena na rub fasade

Fasadna aluminijska grilja idealno je rješenje za moderne objekte. Postoji mogućnost izvedbe grilje s pomičnim lamelama , grilje s fiksnim lamelama ili pune škure. Osim standardne kvalitete plastifikacije postoje grilje za morske uvjete koje nude poboljšanu kvalitetu plastifikacije te posebne okove s dodatnom zaštitom.

GRILJA AURORA

EUX Zaobljena grilja s okvirom ugrađena na rub fasade

Fasadna grilja s okvirom svojim zaobljenim linijama ima vrlo važnu estetsku ulogu na vašem objektu. Uz pomoć Maco okova može se definirati izbačaj krila. Postoji izvedba grilje s pomičnim lamelama, grilje s fiksnim lamelama i pune škure. Kod balkonskog otvora postoje opcije grilje s ključanjem ili grilje s bravom. Osim toga moguće je u pokretne lamele ugraditi čelične šipke te tada govorimo o protuprovalnim griljama ili sigurnosnim griljama.

GRILJA DINATA

EUX Grilja s komarnikom

Grilja s komarnikom omogućuje ugradnju grilje prije postavljanja stiropor fasade na objektu. U štok grilje može se postaviti vertikalni rolo komarnik ili bočni horizontalni komarnik. Štok grilje ugrađuje se do samog štoka prozora i bez obzira na debljinu fasade može se namjestiti izbačaj krila grilje. Ovaj model grilje vrlo je praktičan jer se štok grilje pričvršćuje za štok PVC prozora i time ne ostavlja prazan prostor u špaleti.

GRILJA FORTUNA

EUX Grilja s integriranim komarnikom

Grilja s integriranim komarnikom ugrađuje se do samog štoka prozora. Time se ne ostavlja prazan prostor između štoka prozora i štoka grilje već je on popunjen s komarnikom. U štok grilje može se ugraditi vertikalni rolo komarnik ili bočni klizni komarnik. Štok grilje pričvršćuje se za štok prozora a izbačaj krila namjesti se zavisno o debljini fasade. Postoje razne izvedbe zaokretnih grilja i preklopnih grilja s pomičnim ili fiksnim lamelama.

GRILJA ARTEMIS

EUX Grilja bez okvira ugrađena na štok prozora

Grilja bez okvira ugrađuje se direktno na okvir prozora uz pomoć Maco okova koji omogućuje izbačaj krila neovisno o debljini stiropor fasade. Postoji izvedba grilje s pomičnim lamelama, grilje s fiksnim lamelama i pune škure. Osim zaokretnih krila postoji opcija preklopne grilje gdje se više krila otvara na jednu stranu.

GRILJA GERAS

EUX Grilja bez okvira ugrađena direktno na kamen

Današnja arhitektura bazirana na tradicionalnim načelima zahtjeva ugradnju aluminijskih grilja ili aluminijskih škura direktno na kamenu ertu. Za takav tip ugradnje mi smo odabrali visokokvalitetan rustikalni okov renomiranog svjetskog proizvođača MACO.

GRILJA GAIA

EUX Zaobljena grilja

Fasadna zaobljena grilja s okvirom ugrađuje se na rub fasade. Svojim zaobljenim linijama i robusnim dizajnom odlično se uklapa u priobalna područja.

GRILJA PERUN

EUX Puna škura, Dalmatinska škura, Istarska škura

Postoje stvari koje su od nastanka dobre i pravilne, i kojima kao da se protokom vremena nema što dodati. Dobar primjer su aluminijske škure koje nisu izgubile ništa od svoje izvrsne funkcionalnosti i šarma od samih početaka pa sve do danas. Za takav tip aluminijskih škura u narodu se nekako ustalio naziv “istarske škure” ili “dalmatinske škure”. Osim škura bez okvira postoji izvedba aluminijskih škura s okvirom koje su odlična zamjena drvenim ili PVC škurama.

ŠKURA RUSTICA

Puna škura bez vidljivih rubova krila

Škura Rustica savršena je imitacija tradicionalnih drvenih škura gdje nema vidljivih rubova krila već su s unutarnje strane vidljive horizontalne daske a s vanjske strane vertikalne daske. Ovaj model nudi mogućnost postavljanja horizontalne letve kao držač krila škure u otvorenom položaju baš kao što to imaju drvene škure.

GRILJA STORICA

Tradicionalne pune škure s ojačanjem

Storica je model škure koja nema vidljive rubove krila već su vidljive samo daske kao kod tradicionalnih drvenih škura. Izrađene su od kvalitetnih alu profila te su jednostavne za održavanje.

GRILJA HARMONIA

EUX Harmo grilje ili sklopive grilje

Harmo grilje idealno su rješenje za velike balkonske otvore. Postoji mogućnost izvedbe harmo grilje s pomičnim lamelama i harmo grilje s fiksnim lamelama. Kod modernih urbanih vila vrlo često su tražene harmo grilje s perforiranim limom ili harmo grilje sa fundermax pločama. Kod donjeg praga postoje opcije harmo grilje s ukopnom vodilicom i harmo grilje s nadgradnom vodilicom. S EUX harmo griljama dobivate poboljšanu funkcionalnost, bolju iskorištenost prostora i visoku razinu estetike.

GRILJA HERA

EUX Klizne grilje

Klizne grilje i fasadne klizne grilje poznate kao viseće klizne grilje idealno su rješenje za velike nepristupačne otvore. Ugrađuju se unutar špalete otvora ili se uz pomoć metalnih ankera mogu ugraditi s vanjske strane na gotovu stiropor fasadu. Postoji izvedba kliznih grilja s pomičnim lamelama i s fiksnim lamelama. Klizna krila vode jednožilna vodilica, dvožilna vodilica i trožilna vodilica.

GRILJA FLY

EUX klizne grilje s okvirom

Fly klizne grilje s okvirom vrlo su jednostavan i praktičan model kliznih sistema koji se primjenjuje kod otvora velikih dimenzija. Nude mogućnost ugradnje jednostruke vodilice do više uzastopnih parnih ili neparnih vodilica ovisno o zahtjevima arhitekture.