OPREMA

KOMARNICI

Komarnici su jednostavna, učinkovita, praktična, dugotrajna i ekološka zaštita od insekata. Napravljeni su od aluminijskog profila i gotovo neprimjetne mrežice koja ne ometa ulazak svježeg zraka kroz otvorene prozore ili vrata. Ugrađuju se s vanjske strane prozora ili vrata pa ne ometaju njihovo otvaranje i zatvaranje. IKS Fenster nudi razne izvedbe komarnika koje prilagođava Vašim željama i ugrađenoj stolariji.

PROIZVODNJA PO MJERI

JEDNOSTAVNA UGRADNJA

JEDNOSTAVNO RUKOVANJE I ČIŠĆENJE

POSTOJANOST NA ATMOSFERSKE UTJECAJE

NESMETAN PROTOK ZRAKA

FIKSNI KOMARNIK

Najjednostavnije rješenje

Fiksni komarnik primjenjuje se za one prozore koji nisu često u upotrebi. Postavlja se izravno na prozorski okvir s vanjske strane. Mreža je stavljena u fiksiranom aluminijskom okviru, a komarnik je kopčama pričvršćen za prozorski okvir. Usprkos imenu, fiksni se komarnik po potrebi može jednostavno ukloniti i nakon toga vrlo jednostavno vratiti na mjesto.

VIDLJIVI ROLO KOMARNIK

Izuzetna fleksibilnost

Vidljivi rolo komarnik upotrebljava se kada postoji potreba za čestim korištenjem vanjske klupčice. Dizanje i spuštanje iznimno je jednostavno, prilikom čega se mreža pomiče po vodilicama i namata na osovinu montiranu u aluminijskom kućištu. Na taj je način komarnik zaštićen od vremenskih neprilika i skriven od pogleda kada se ne koristi.

INTEGRIRANI ROLO KOMARNIK

Istovremena zaštita od insekata i zasjenjivanje prostora

Integrirani rolo komarnik može se ugraditi u PVC nasadnu i vanjsku ALU kutiju rolete. Kada nije potreban komarnik se vrlo jednostavno može namotati u roletnu kutiju. Ovakva izvedba komarnika dijeli vodilicu s roletom, odnosno vodilica ima dva utora – za lamele rolete i za komarnik. Na taj se način štiti mreža i produžuje životni vijek komarnika.

PLISSE KOMARNIK

Rješenje za balkonska vrata i klizne stijene

Plisse komarnik ugrađuje se na klizne stijene ili balkonska vrata. Komarnik se pomiče lijevo i desno jednostavnim potiskom i povlačenjem bočnog profila. Izvedbe su: jednodijelni plisse za manje te dvodijelni za veće širine vrata. Jednodijelni se plisirani komarnik može zatvarati s lijeve ili s desne strane, a dvodijelni se prilikom zatvaranja po cijeloj visini u sredini pričvršćuje magnetom.