OPREMA

ROLETE

Roletama reguliramo količinu osvjetljenja u prostoriji, postižemo dobru toplinsku i zvučnu izolaciju, štitimo privatnost, ali i same prozore. Protuprovalne rolete nude dodatnu sigurnost, a rolete s integriranim komarnicima sprječavaju ulazak neželjenih insekata u prostorije. Rolete se standardno pogone klasičnim potezanjem namatalice, u raznim izvedbama, oblicima i bojama. Osim toga, način upravljanja roletama može biti i putem elektro motora: prekidačem, daljinskim upravljačem ili putem sustava pametne kuće.

VRHUNSKA TOPLINSKA IZOLACIJA

POSTOJANOST NA ATMOSFERSKE UTJECAJE

ODLIČNA ZVUČNA IZOLACIJA

VISOKA RAZINA STABILNOSTI I ČVRSTOĆE

JEDNOSTAVNO ODRŽAVANJE

PRAVO RJEŠENJE ZA VAŠ PROSTOR

IKS Fenster u svojoj ponudi ima PVC i ALU rolete modernog dizajna koje predstavljaju kvalitetno, funkcionalno i dugoročno rješenje za vaš stambeni ili poslovni prostor. Prilikom izrade roleta s alu lamelama našim kupcima nudimo velik izbor boja pa će se tako savršeno uklopiti u sve vaše fasade. Rolete na naše prozore montiramo istovremeno s prozorima pa je najbolje da odluku o tome hoćete li imati prozore s ili bez roleta donesete na samom početku. Roleta je skupni naziv za dva neovisna elementa: kutije i plašta (lamela) s vodilicama (standardne ili na izbačaj). Kutije dijelimo na vanjske ALU rolete (vanjska vidljiva ili podžbukna) i unutarnje nasadne PVC rolete (revizija prema naprijed – vidljiva kutija i revizija prema dolje – skrivena kutija). 

VANJSKE ROLETE

Vanjske rolete izvedene su od aluminija, a montiraju se ispred prozora. Zauzimaju malo prostora za ugradnju, a mogu se ugraditi s novim prozorom ili kada je prozor već ugrađen, a građevinski otvor obrađen, odnosno kada je završena fasada na objektu. Revizijski poklopac uvijek je izvana jer se roleta ugrađuje s vanjske strane prozora i kroz vodilice pričvršćuje za sam prozor. Štok prozora buši se kako bi se gurtna mogla uvesti u prostoriju. S unutrašnje strane, u prostoriji, na štoku prozora montira se namatalica s gurtnom pomoću koje se upravlja roletom. Na vaš zahtjev, vanjske kutije i vodilice možemo plastificirati u bilo koju boju iz RAL karte.

NASADNE PVC ROLETE

Nasadne PVC rolete nazivaju se tako budući da se kutija nalazi s unutarnje strane i montirana je iznad prozora. Na objekt se montiraju istovremeno s prozorima. Ovaj model roleta ne može se montirati naknadno pa je odluku želite li prozore s roletama ili bez njih potrebno donijeti prije gradnje objekta. Naime, prilikom gradnje treba predvidjeti i prostor za kutiju za rolete, kako otvori za stolariju ne bi ispali premali. Na vaš zahtjev nasadnu PVC kutiju i pripadajuće PVC vodilice možemo isporučiti u raznim dekor bojama.

PVC LAMELE

Jamče izvrsnu termičku i mehaničku stabilnost te otpornost na sve, pa i ekstremne klimatske uvjete. Dostupne su u bijeloj i sivoj boji.

ALUMINIJSKE LAMELE

Vrhunske kvalitete za rolete punjene poliuretanskom ispunom imaju izuzetna izolacijska svojstva. Dostupne u svim bojama, prema Vašoj želji.

VODILICE NA IZBAČAJ

Neovisno o vrsti roletnih lamela (PVC ili ALU) mogu se ugraditi vodilice na izbačaj koje omogućuju istovremeno prozračivanje i zamračivanje prostora.

NAMATALICA

Standardno ugrađujemo ugradbene namatalice koje ne zauzimaju prostor i estetski su puno ljepše od standardnih koje nudi većina drugih proizvođača.