VENTILACIJA UNUTARNJEG PROSTORA LAKŠA NEGO IKAD!

Osigurajte zdravu unutarnju klimu: gdje prirodno provjetravanje doseže svoje granice, integrirana ventilacija omogućava potrebnu izmjenu zraka

Moderni prozorski ventilatori, neizostavni u unutarnjem prostoru, ventiliraju van vlažan i zagušljiv zrak, dok svježi zrak unose unutra. To sprječava stvaranje plijesni i neugodnih mirisa te smanjuje gubitak topline pri provjetravanju. Također, smanjuje troškove grijanja, pridonosi očuvanju ljudskog zdravlja i ovojnice stambenog objekta. Prirodno provjetravanje kroz prozore jednostavno je i učinkovito, omogućuje individualno reguliranje temperature, kvalitete i vlažnosti zraka, ali zahtijeva suradnju osoba u prostoriji. 

Sustavno provjetravanje izbjegava navedene probleme, osiguravajući ugodan i energetski učinkovit unutarnji prostor. IKS Fenster u svojoj ponudi nudi Gelan-Caire® smart ventilacijski sustav koji omogućava stalni protok zraka. Kada temperatura i vlažnost sobne klime odstupe od idealnih, sustav ustajali zrak ispuhuje van, a svježi unosi u prostoriju. 

Takav sustav, zahvaljujući integriranom izmjenjivaču topline, štedi više energije od otvaranja prozora, jer svježi zrak koji struji u prostoriju kroz ventilacijski sustav ne samo da je zdraviji već je i zagrijan.


Modeli prozorskih ventilatora, poput spomenutog Gelan-Caire® smart, mogu se kontrolirati putem WIFI mreže. Osim toga, zatvoreni prozori sprječavaju ulazak insekata, a i zvučna izolacija integriranom ventilacijom može se poboljšati jer prozori mogu ostati zatvoreni, a izmjena zraka je osigurana. 

Naravno, Gealanovi prozorski ventilatori prikladni su za novogradnje kao i za stambene objekte koji su spremni za renovaciju.